joi, 1 octombrie 2009

Sanatatea pielii - cancerul de piele

Pielea este cel mai mare organ al corpului şi totuşi, majoritatea dintre noi nu face totul pentru a ne menţine pielea sanatoasa. Societatile occidentale, dezvoltate cheltuiesc milioane de dolari pe produse corp si de ten in fiecare luna. Ma intreb insa, cati dintre noi stiu sa aleaga produsele cele mai bune pentru ten, pentru piele, care dintre ele ni se potrivesc cel mai bine?


Cam ce stiti cu adevărat despre ceea ce are nevoie de pielea dvs, ce tip de ten aveti, ce fel de sapunuri si lotiuni sunt cele mai bune pentru fata ta?

Una dintre functiile pielii tale este de a elimina o parte din produsele reziduale ale corpului, prin transpiratie. În cazul in care toxinele ies prin piele, atunci se produc schimbari in textura acesteia. Acesta este unul dintre factorii-cheie in spatele multor afectiuni ale pielii, inclusiv acnee si, eventual, eczeme si psoriazis.

Cu vreo 10 ani in urma, cancerul de piele era rar mentionat si era mai degraba un subiect mai rar tratat in discutiile la nivel de masa. Pe atunci, cancerul se intalnea in special pentru persoanele in varsta. In zilele noastre, realitatea este alta: cancerul a devenit din pacate o boala raspandita chiar si in randul tinerilor.

Spre exemplu, aproximativ unul din cinci americani va dezvolta un cancer de piele in cursul vietii sale. Trebuie mentionat si faptul ca incidenta cancerului de piele este foarte mare, el reprezentand 50% din totalul cancerelor noi. Aveti grija asadar unde si cat timp va expuneti la soare, razele ultraviolete fiind in ultimii ani din ce in ce mai agresive. Nu uitati, chiar daca vara a trecut, razele ultraviolete au efecte chiar si in sezonul rece!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveti o opinie? Exprimati-o! Aveti o intrebare? Scrieti-mi aici si va raspund numaidecat!

Ce s-a intamplat azi in istorie

Postări populare